Lange reisdag BUT we made it.
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
05 Februari 2015 | Verenigde Staten, Charlotte
De gebruikelijke taferelen op Schiphol na aankomst met de NS. Inchecken bij de KLM Business balie, Douane, en dan komen we in een grote bouwput terecht. Tjonge wat zijn ze aan het verbouwen, zelfs onze Sushi tent kunnen we niet vinden. Maar goed nog wel tijd voor koffie, om in de sfeer te komen ff bakkie Starbucks. Uiteindelijk Security check bij de gate alvorens aan boord te gaan, de gebruikelijke vragen maar nu voor 4 collega’s tegelijk, de full botscan en de achteraf controle. Er aan wennen doe je nooit, tenminste ik niet, tijdverdrijf is het wel en het reduceert het gevoel van lang wachten/rondhangen.
We vliegen DELTA deze keer, niet mijn favoriete maatschappij maar dit hebben we niet altijd voor het kiezen. Het is een KLM Vlucht met een codeshare partner zoals dat zo mooi heet. Dus eigenlijk vliegen we een klein beetje KLM. De vlucht duurt een kleine 9 uur en 10 minuten, kijk een filmpje doe een tukkie, praat wat, lees wat, het blijft een lange zit.
Eenmaal op Atlanta geland hier weer de taferelen, customs staan lange rijen, dus geduld en vooral niet boos kijken anders heb je toch een ander………….. als iedereen er door is koffer halen, gestempelde briefje inleveren bij de volgende balie en dan komt het. Omdat we een aansluiten vlucht hebben naar Charlotte, koffer inleveren, maar WEER een security check, en nu nog uitgebreider dan op Schiphol, maar we komen net uit de secured flight en hebben buiten US Customs nog niemand anders gezien. Tjonge tjonge de schijn veiligheid word alleen maar erger. Heb je geen angst dan krijg je het wel ingepeperd, …………………………………….. zal er verder niet teveel over zeggen wat een frustratie.
Eenmaal door deze security met het treintje van Terminal F naar Terminal A, Atlanta is een van de grootste hubs van de US. Als we op A aankomen is onze vlucht al vertraagd. Tijd voor een fatsoenlijke doch lichte maaltijd(eten aan boord kun je beter overslaan, he tis maagvulling met veel calorieën)
Na een kleine 2 uur wachten onze volgende vlucht naar Charlotte, een vluchtje van 37 minuten. Ff koffer halen, auto en dan binnen 10 minuten in het Sheraton Airport Hotel zijn, heerlijk vooruitzicht na 15 uur reizen. Welnu als we op de koffers staan te wachten en de laatste koffers van de band zijn gehaald staat Frans met lege handen, tenminste wel nog zijn rugzak maar GEEN koffer. We besluiten om ff de groep van 14 te splitsen. Een deel gaat met de Hotel Shuttle en een deel blijft bij Frans en gaat nadien de auto’s ophalen. Rond middernacht komen de laatste mensen binnen druppelen, tenminste.
Er zit iemand ingesneeuwd in New York, 2 zitten er vast in Boston en 2 in Chicago, dit alles dankzij extreme sneeuwval/buien. Dit zien we morgen wel, oogjes dicht en snafeltje toe, het is al laat genoeg als je 6 NL tijd erbij rekent
Bedtijd, we zien morgen wel weer, we made it