duiken, studeren en ontspannen - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Henk Jan, Marga & Laurens Grobbe - WaarBenJij.nu duiken, studeren en ontspannen - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Henk Jan, Marga & Laurens Grobbe - WaarBenJij.nu

duiken, studeren en ontspannen

Door: Henk Jan, Marga & Laurens

Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens

15 Juli 2008 | Thailand, Koh Tao

Na 3 dagen wordt het weer tijd voor een berichtje van onze kant.
Huiver en luister

Laurens: Vandaag heb ik samen met mama onze duikdiploma gehaald!!!!!!!!
De eerste dag was het niet veel, 1x film kijken en 2 hoofdstukken leren.rrrrrrr
de tweede dag was het in de ochtend overhoring hfdstk 1&2, de video hfdstk 3&4,de uitrusting op en afbouwen, uitleg van de duik van die dag(in de middag). Toen we gingen duiken was het eerst oefeningen doen en daarna gewoon duiken tot 5 meter.
de derde dag was het zoals gewoonlijk nu de overhoring en video kijken hfdstk 5&6.
en dan de gewoonlijke uitleg van de duik van die dag.
toen we van het schip De Manta Bay sprongen met de Grote Pas. gingen we oefeningen doen en daarna heerlijk vrij duiken hierbij zagen wij een Giant baracuda.
de laatste dag in de ochtend werden we overhoort en daarna de test.
toen gingen we duiken maar deze keer samen met papa. deze keer hadden we oefeningen die heel goed gingen en daarna heerlijk vrij duiken tot en met 10 meter en daarna onze certificaat ontvangen .
ik heb zin om weer terug te komen en weer te gaan duiken.
helaas nog maar 1 weekje Thailand.

Marga: Zo dan ben ik es een keer aan de beurt. Hoe gaat het in het verre Nederland? Ja jullie lezen het: we hebben onze duikdiploma's binnen. Vond het best nog wel spannend. Voor de insiders het klaren lukte niet altijd even vlot. Verder ging het wel goed. Wat grappig was dat vandaag Laurens mij corrigeerde met iets. Onze instrukteur: Koen gaf geen aanwijzingen en dus deed Laurens het maar. Was wel lachen zo onder water. Henkjan heeft dit nog vastgelegd met onze onderwatercamera. Weet nog niet of de foto's wat worden dat is nog ff afwachten. Ja, we hebben het goed naar onze zin. We komen allerlei mensen tegen uit allerlei landen. Vaak maandenlang onderweg. Wat is nou 3en een halve week
Het is een klein eiland welke helemaal groen is en veel palmbomen heeft. Het is vrij rustig hier en de mensen zijn relaxed. Helaas komt aan alle moois een eind. Morgen vertrekken we weer richting Bangkok. Maar de koek is nog niet helemaal op maar dat horen jullie nog wel...

Hajee: Ja en dan ben ik als laatste aan de beurt, ales je alles hierboven leest denk je dat hajee aan het lam doen, lam doen en lam doen is echter dit is deels waar!
De eerste cusrus dag van beiden heb ik inderdaan geslapen, geslapen en geslapen. De tweede dag een motor gehuurd, eiland verkennen, wel met een 400 cc enduro machine ben je de 21 m2 snel over en is het in de middag dus slapen, oke tussen de middag de 2 studenten wel ondersteunen tijdens de lunch en om 17.15 uur weer afhalen echter daartussen, relaxing.
De laatste dag was het andere koek, HaJee kon eindelijk met zijn gezin gaan duiken (ik hoop dat de onderwater foto's zijn gelukt) maar de smile op zijn gezicht spraken boekdelen volgens de instructeur (Koen 2).Ja het is een hele ervaring samen met je gezin op 10 mtr onder water te verblijven. Trots als een aap heb ik dan ook foto's gemaakt van de certificaat uitreiking, we mogen eindelijk met z'n 3-en duiken.

Zo het Koh Tao avontuur zit er bijna op, morgen nog snorkelen op 0.5 mtr diepte en daarna met de nachttrein richting Bangkok

Welnu vrienden dit was het voor nu, wij hopen jullie over een paar dagen weer te spreken vanaf een andere plaats in Thailand

groeten
Henk-Jan, Marga & Laurens

• 15 Juli 2008 - 16:31

Gea Beugels:

Hallo allemaal

Nou dit is echt een reis om nooit te vergeten. Wat jullie allemaal al beleefd hebben.... Gelukkig is alles goed afgelopen.
    Zo te lezen halen jullie alles eruit wat er maar uit te halen valt. Nou het is jullie gegund.
    Wat een herinneringen zullen jullie straks hebben. Ik kijk uit naar de verhalen en foto's.

De komende tijd wens ik jullie nog veel vakantieplezier, geniet ervan.
    Groetjes, Gea.

• 15 Juli 2008 - 18:03

Ge En Nicky:

We genieten van jullie reisverslag. Een heleboel dingen kunnen we met jullie meevoelen en ervaren. Prachtige reis.

• 15 Juli 2008 - 23:02

Jurgen:

Tsjonge wat een avontuur!! Mooie beelden. Volgens mij genieten jullie volop.
    Nog niet cultuurmoe? Veel plezier weer verder.

• 16 Juli 2008 - 10:08

Johan En Bea:

Hee familie grobben,

Goed gedaan, gefeliciteerd!! Wij zijn gisteren vertrokken van Ko Tao naar Krabi en nu zijn we aangekomen in phi phi Ilands. Wij gaan hier nog een week relaxen en dan zit het er voor ons ook weer op. Veel plezier nog in bangkok en de floating markets.

Groetjes Johan en Bea.

• 16 Juli 2008 - 17:25

Trudy:

Wat een avontuur,duiken is vast prachtig als ik de foto's zo zie!!Knap hoor, dat jullie je duikdiploma hebben gehaald!Veel plezier verder de komende week!!!

• 17 Juli 2008 - 08:30

Timea:

Hoi open water duikers!

wat leuk om jullie verhalen te lezen!
    leuke foto's ook! :)
    ik wens jullie nog veel duikplezier in de toekomst!

groetjes
    Timea

• 17 Juli 2008 - 09:51

Ina Scholts:

Leuk hoor om jullie zo even weer te zien.
    Wel een indrukwekkende reis zeg... ik heb alles even gelezen en ik zal jullie de laatste dagen blijven volgen.
    We zijn net thuis....
    vandaar deze late reactie
    Geniet nog maar van de dagen dat jullie daar zijn.

Groetjes van Marry Hedwig Maryse en Ina