Home sweet home
Door: Henk Jan, Marga & Laurens
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
03 Augustus 2008 | Nederland, Ommen
Laurens lag nl dwars over alle stoelen heen en dat belemmerd de bewegingsvrijheid van de andere 2. uiteindelijk komen we s ‘ochtends om 05.30 uur aan op Schiphol. Na het ophalen van de bagage en het door de douane lopen (dit baarde op voorhand enige zorgen gezien alle meegebrachte waar) konden we met de trein van 06.21 uur richting Ommen. Om 08.16 u stopte de trein dan eindelijk op onze thuisbasis alwaar de buurvrouw stond te wachten om ons het laatste stukje naar huis te brengen.
Heerlijk om weer thuis te komen, eigen douche, eigen bed en eigen......... nou ja je eigen alles.
Terugkijkend hadden wij alle 3 dezelfde conclusie:
Wanneer gaan we weer terug naar dit fantastische land, niet alleen de vakantie was nog beter als wij hadden gehoopt, ook het schitterende land, de vriendelijke mensen, de pracht en praal, het ongecontroleerde verkeer, de diversiteit in omgeving, de fantastische duikplekken, de hoeveelheid leuke mensen die wij hebben ontmoet en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. En reis om nooit weer te vergeten.
Iedereen heeft zijn hoogte en dieptepunten tijdens de vakantie echter voor ons was het 3 ½ week hoogtepunten. Het was af en toe wel even doorbijten tijdens het vroege opstaan, de lange wandelingen, het lange zitten en liggen in de trein of bus maar dit werd iedere keer weer vergoed door al het moois.
Aflsuitend kunnen wij zeggen dat er toch ook heel veel verrassende zaken voorbijkwamen welke wij dan toch willen melden
Wist je dat:
- De Thai in apartementen niet thuis mag koken op gas (alleen electrisch)
- Dit ten kosten gaat van de kookkunst van de Thai
- Men daarom op straat bij de vele stalletjes eet
- De kleding niet van echt te onderscheiden is
- Je goed op de logo’s moet letten wat er anders is
- Het daarom relatief weinig kost voor Nederlandse begrippen
- Je dan ook met veel nieuwe “merk” kleding thuiskomt
- De Thai van onderhandelen houdt
- Hij altijd een hele hoge prijs zal vragen
- Je goed scherp moet blijven onderhandelen
- Je altijd op ongeveer de helft van de prijs uitkomt
- Veel vervoers middelen in Thailand bij ons al in het museum staan
- Er toch ook veel nieuwere auto’s rondrijden welke wij niet kennen
- De Tuc Tuc een ideaal vervoersmiddel is in de stad
- Hij omr iedere verkeersopstopping heen rijdt
- De thai veel verkeersregels hebben
- Echter niemand zich hier aan houdt
- Er 1 verkeers regel wordt gehandteerd
- Dit “Vergeet alle verkeersregels” heet
- Dit weinig tot geen ongelukken veroorzaakt
- Iedereen dezelfde verkeersregel handteerd
- Je schoenen uit moet doen voordat je huizen, kleine winkeltjes of restaurants betreed
- Dat Marga bovenstaande soms vergat bij al dat moois zien
- Dat je bedekte schouders moet hebben als je een tempel betreed
- Dat op iedere hoek van de straat 7 eleven’s vindt (supermarktje)
- Dat er vele plekken zijn waar je Thaise massage kunt krijgen
- Dsit bijna op iedere hoek van de straat is
- Deze massage effektief maar niet zachtzinnig is
- Dat kinderarbeit te zien is in Thailand
- Hier dan plaatjes hangen van verboden te fotograferen
- Hier streng op wordt gelet
- Dat je moeilijk leeftijd kunt schatten van de Thai.
- Dat ze er jonger uit zien dan je denkt
- Dat Henk Jan nog een ‘zoon’ heeft in Thailand genaamd Alex
- Dat Thai eten minder scherp is dan je denkt
- Dat dit komt omdat Thai voedsel vaak verward wordt met chinees.
- Dat echt Thais eten vaak curry bevat
- Je bedelaars ziet
- Dat de Thai dol is op gokken
- Dat dit verboden is door de regering
- Dat er wel lootjes verkocht op straat
- Dit wel wordt getollereerd
07 Augustus 2008 - 08:51
Trudy:
Fijn dat jullie een prachtige vakantie hebben gehad! Heb net de laatste verslagen gelezen.Erg leuk!Wij zijn nl net terug van vakantie. -
10 Augustus 2008 - 18:21
Marjan:
Hej
Ik lees het laatste stukkie (sssst nu op het werk)en lees ook veel herkenbaars. Lachen, vooral de verkeersregels. Ach ja. Geniet weer van thuis, al het eigen en van de belevenis om nooit weer te vergeten. Veel pleziet volgende week Marga met je feesie he, niet te diep........ Tan boeng Marjan dJ