de kriebels beginnen weer heel erg dicht bij te ko
Door: Henk Jan, Marga & Laurens
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
19 Januari 2010 | Nederland, Ommen
Deze keer gaan we naar Maleisië, Ja Maleisië!
Hoe kom je nu weer bij Maleisië horen we jullie alweer denken welnu:
De plannen waren in 1ste instantie ontwikkeld om in de herfstvakantie naar Barcelona te gaan. Behalve kijken naar ticketprijzen werd er al druk gesurft op het web.
Hotels/appartementen werden druk bezocht en gewogen totdat je een rekensommetje maakt, maar wat blijkt, een paar dagen Barcelona kost nogal wat.
Dan maar eens verder kijken wat voor alternatieven we hebben. Verwend als we zijn kijken we toch stiekem iets verder dan alleen Europa.
Al snel blijkt dat dit verwende stel helemaal nog niet zo gek heeft gedacht.
Dus met Maleisië onder de arm maar eens verder gaan rekenen en kosten naast elkaar leggen.
Het uiteindelijke resultaat is dat al vrij snel de tickets naar Kuala Lumpur werden geboekt en zo ook de terugvlucht van Penang naar Kuala Lumpur International Airport om de terugreis wat te versnellen. (ff als voorbeeld , de vlucht van 1 uur en 15 minuten van Penang naar Kuala Lumpur International Airport kost omgerekent € 55,= voor 3 personen)
Uiteindelijk zitten we nu 4 weken voor wederom een grote oversteek, de laatste versie van de Lonely Planet Reisgids word nu verslonden om maar zoveel mogelijk tips en tricks in de bagage te hebben, per slot van rekening komen we er niet iedere dag en wil je toch zoveel mogelijk meepikken.
Het voorlopige reisschema ziet er in grote lijnen zo uit dat we een paar dagen in Kuala Lumpur blijven waar we onder andere naar de Petronas Towers willen, Chinatown willen bezoeken en gaan shoppen. Na een dag of 2 doortrekken naar Taman Negara (130 miljoen jaar oud regenwoud) en via de theeplantages van Cameron Highlands naar het eiland Penang om nog ff een paar daagjes strand mee te pikken…
We weten ook dat we net het grote Chinese nieuwjaar van 14 februari missen en dat we nog net in het regenseizoen zitten maar dat mag de pret niet drukken. We hebben toch ervaring met rugzakken en ponchos.
Nu zonder gekheid we zijn er bijna helemaal klaar voor. Laatste wat nog moet plaatsvinden is het reserveren van een hotel in Kuala Lumpur echter de keuze hiervoor is nog niet gemaakt.
De komende dagen zal hier uiteindelijk de laatste hand aan worden gelegd
Zoals gezegd nog een paar weken en dan gaan we er weer voor. Kort voor vertrek zullen wij een up-date geven over onze aanwezige vertrekstress (als we die al hebben).
19 Januari 2010 - 07:43
Trudy:
Beste Henk-Jan, Marga en Laurens,Veel succes met de laatste voorbereidingen en natuurlijk heel veel plezier straks in Maleisie!!! -
22 Januari 2010 - 15:02
Jeanet:
Beste buurtjes,
wat een geweldig vooruitzicht weer, heerlijk !! Ga er lekker van genieten en hou me maar op de hoogte... misschien ga ik jullie goede idee wel weer volgen !!! -
29 Januari 2010 - 19:21
Lianne:
Hoi Henk-Jan Marga en Laurens,
Wat een heerlijk vooruitzicht! Geweldig om naar Maleisie te gaan!
Wij hebben ook vertrekstress! Maar dan voor Panama. We vertrekken 21 februari en blijven daar 2 1/2 week! We bezoeken daar o.a. onze SIVO gasten.
Succes met de laatste voorbereidingen natuurlijk heel veel plezier daar en we zullen jullie weer graag volgen!
Groetjes, Maaike, Inge, Frank, Jeffrey, Ger en Lianne -
05 Februari 2010 - 03:23
Regina:
Hoi hoi,
Nog twee kleine weekjes en dan op naar Maleisië.
Heerlijke vooruitzichten.
En al wat last van vertrekstress??
Haha..
Ik wens jullie in ieder geval alvast een hele mooie onvergetelijke vakantie!
Groetjes Regina -
07 Februari 2010 - 12:32
Henka Blok:
Wij wensen jullie een
fijne vacantie toe!!!
Verjaardag Martijn houden we ws 7 mrt s`middags,we willen dan
achter over slaan van jullie avonturen!!!!!!!
Veel plezier gewenst. -
14 Februari 2010 - 15:38
Fam. Broer:
Ziet er goed uit. We zullen jullie volgen. Veel plezier ! -
16 Februari 2010 - 08:13
Trijntje:
Geniet van de reis en ik ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's