Reizen, relaxen en night market
Door: Henk Jan, Marga & Laurens
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
27 Februari 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Even terug naar waar we vandaan komen nl Cameron Highlands, na een heerlijk vroeg ontbijt 07.00 uur om 08.00 uur met de bus, na 4 uur busreizen zijn we in Butterworth, de haven van Penang aangekomen, hierna met de veerboot een 20 minuten oversteken en met de locale moderne aircobus door naar Batu Ferringhi alwaar de vriendelijke bus-captain ons heeft afgezet voor ons Bayview Beach Resort. Heerlijke luxe kamer met dito faciliteiten en zowel Laurens als wij hebben een eigen kamer.
De tuin van het hotel is fenomenaal en overtrof ieders verwachtingen.
De dag van gisteren begon met een busreis naar Georgetown om hier het Cheong Fatt Tze Mansion wat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, helaas waren we net 20 minuten te laat voor de rondleiding.
Dan maar door naar de Kek Lok Si tempel wat de grootste Bhoedistische Tempel van Maleisie is. En het is een indrukwekkend gebouw met heel erg veel chinese balonnen, wat wil je als Chinees nieuwjaar net op 14 Februari is gestart (jaar van de Tijger). Diverse bouwstijlen uit verschillende landen, het bevat tevens een 36,5 meter hoog bronzen beeld.
Gisteravond hebben wij ons uitgeleefd op de Nightmarket van Batu Ferringhi, de details zullen wij jullie in dit verslag besparen echter moeten zien of het allemaal past in de rugzakken.
Vandaag hebben wij een heerlijk relax dagje genomen. vanochtend allemaal een massage, laurens een Fish - Spa met voetmassage en Hajee en M een full-body massage, lekker lekker. Voor de rest van de dag lekker aan het zwembad en niets, maar doen ook helemaal, niets doen.
Vanavond nog ff lekker eten en drinken en terugkijken op de afgelopen dagen alvorens morgenmiddag via Penang, Kuala Lumpur naar Amsterdam te vliegen.
Voor nu groeten aan eenieder.
Marga, Laurens & Henk Jan
27 Februari 2010 - 23:27
Gea :
Hoi allemaal
Ik zit weer met verbazing naar jullie foto's te kijken. Wat een mooi land. Jullie hebben straks weer heel wat te vertellen, ik ben benieuwd. Geniet er nog even van en alvast een goede terugreis.
Groetjes van Alie en Gea vanuit de nachtdienst. -
28 Februari 2010 - 03:20
Lianne Zwaan:
Leuke verhalen, zo te lezen hebben jullie je ook goed vermaakt!
Jammer dat jullie alweer naar huis moeten.
Een goede terugreis gewenst vanuit een prachtig Panama!
Groetjes, Maaike, Inge, Frank, Ger en Lianne -
28 Februari 2010 - 07:58
Smitties:
Heey grobbies leuk verslag,ook om te lezen. Kheb wel door dat jullie het erg naar de zin hebben daar. Ook mooie foto's en lekkere temperatuur. Dat is wat anders als een halve meter sneeuw in 1 nacht in les menuires....maar wij zijn gistermorgen ook gelukkiig weer heelhuids teruggekomen. Jullie ook goede terugreis gewenst! grt uut omm'n van smitties.nl -
28 Februari 2010 - 15:15
De Blokky's:
Heel erg leuk om zo via de mail op de hoogte te blijven wat jullie allemaal uitspoken.
Wat niet allemaal kan in 10 dagen!!!!!!
Veel van het landschap zien,uitrusten,inkopen doen,de jungle in ect.
Een goede terugreis gewenst en ik bel jullie gauw.(Wij hebben ook nog een leuk nieuwtje!!)
Groetjes vanuit een zonnig,nee sorry regenachtig landje!!!! -
28 Februari 2010 - 22:21
Marian:
Terug van onze eigen vakantie in de bergen lees ik alles weer bij van jullie belevenissen. Wij waren een aantal jaren geleden ook op Penang en ik herinner me de Kek Lok Si tempel heel goed. Inderdaad, indrukwekkend bouwwerk! Terwijl ik dit type zijn jullie alweer aan het vliegen. Hoor graag de verhalen uit jullie eigen mond als jullie terug zijn en er zijn ook vast nog veel meer foto's. Welkom thuis en tot snel ziens.