Boot, hitte en afzien
Door: Henk Jan, Marga & Laurens
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
22 Februari 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Hier aangekomen bleek het een plaatsje van niets echter we moesten via het NKS Hostel een boot reserveren dus die maar snel opzoeken. Bizarre was hier dat als Marga iets ging vragen de hoofden de andere kant opgingen, als de mannen iets vroegen kwam er WEL antwoord. De meeste dames in dit dorp liepen ook met een hoofddoek dus misschien was dit een oplossing geweest. Ons idee hiervan is dat het of Moslim is, of Marga te bloot liep of het oneerbaar is als dames iets vragen an mannen. Een ander T-shirt was het devies, en met t-shirt heeft M nog een Moskee van buiten bekeken.
Vanuit Jerantut naar Kuala Tembeling alwaar we per boot vertrokken voor een tocht van 3 uur de jungle in. De tocht was lang als je zit op een matje op de bodem van een houten boot. De natuur was echter geweldig, groen groener groenst. Aapjes gezien onderweg, waterbuffels, de Asli bevolking, wilde koeien etc. Uiteindelijk zijn we rond 17.30 uur aangekomen in Kuala Tahan in Taman Negara National Park. Dus midden in de jungle is de vrije vertaling. Dorpje stelt niets voor, leuke kleine drijvende restaurantjes (met goed eten) en heel erg veel jungle geluiden en het blijkt een typisch backpackers gebied te zijn met bijbehorende "slaap faciliteiten".
Hedenochtend hebben we wederom topsport bedreven. Het woord goede conditie is meerdere malen gevallen en is alleen van toepassing op Laurens. Wat is het geval: We hebben een jungletocht met canopy walking gedaan. Dit houd in dat wij een wandeltocht hebben gemaakt tegen een berg omhoog (Teresek Hill), dit was net topsport bij ca 35C, stijl stijl en nog eens stijl echter met schitterende uitzichten. Na de afdaling hebben we een canopy walk gedaan wat inhoud hoog door de bomen over hangbruggen op een hoogte van ca 40-50 meter. Deze gehele aanslag heeft ongeveer 3 uur geduurd. Om dit alles te kunnen doen moet je je met een boot laten vervoeren. Welnu het was AFZIEN maar wel de moeite waard.
Je kunt je voorstellen dat wij de middag hebben gebruikt om een beetje bij te slapen en de voeten rust te geven. Morgen weer een reisje voor de boeg naar Cameron highlands.
Zo dat was hem weer voor nu.
Groeten uit Kuala Tahan
Marga, Laurens & Henk Jan
22 Februari 2010 - 10:43
Thom!!(en Marja):
ziet er allemaal erg leuk uit!!!!!!!!!!!!!!!!
Het heeft hier weer gesneeuwd 8-{ en het is nog steeds tussen -5 en 5 graden brrr!!
De foto's zijn goed gelukt. Mooi paleis ook. -
22 Februari 2010 - 11:53
Jeroen:
Nice pictures. Als ik het goed begrijp gaat er bij thuiskomst dus aan de conditie gewerkt worden?? ;)
Succes en veel plezier! -
24 Februari 2010 - 09:24
Jan, Inge En De Rest:
Geweldig en zo lekker warm ! We zijn stiekem toch wel een beetje jaloers. Mooie foto's trouwens. Blijf genieten zouden we zo zeggen. Groetjes,