Lugano, Bellinzona & foxtown
Door: Henk Jan, Marga & Laurens
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
27 Juli 2011 | Zwitserland, Tenero
We zijn nu terug in de rust van alle vakantiedag. Lekker een daggie site-seeing in Lugano.Deze stad stond al een tijdje op ons verlanglijstje om te bezoeken en wij moeten dan ook zeker zeggen, wij komen hier terug. Ontzettend mooi, chique en elegant in alle bewoordingen. De boulevard en wandelpromenades zijn chique, de winkelstraten chique en elegant met af en toe een schitterende architectuur. Het is een stad wat echt alles te bieden heeft, heerlijke terrassen met de juiste versnaperingen, goede menukaart voor elk wat wils, winkels voor iedere portemonnee, een publiek wat heerlijk gemêleerd is om naar te kijken en ………… ja we kunnen er nog veel over schrijven maar, ga het zelf eens bekijken en laat je door deze boeiende stad aan het meer van Lugano mee slepen in alles wat het te bieden heeft.
Aan het eind van deze lange dag nog even met z’n allen genieten aan de haven want onze plek heeft na 19.30 uur geen zon meer. En ja hoor Inge word gebeten door een ……..??, Jan kerel als die is bedenkt zich geen ogenblik en begint direct Inge zijn bijt plek leeg te zuigen, Wat een kerel, hij deinst nergens voor terug. Na alle commotie is het dan lekker nagenieten en lachen onder het genot van een heerlijk hollands bakkie koffie in een langzaam wegzakkende avondzon.
De volgende ochtend na een rustig ontbijt eens weer de fiets aanslingeren en voor de nodige zadelpijn zorgen. De kids hebben geen zin en blijven lekker op de camping voor hu eigen ontspanning, Nee wij gaan op naar Bellinzona voor een warm fietstochtje. Nee er worden geen cols beklommen van 1e, 2de of 3de categorie maar alleen klimmetjes van de buitencategorie. Bellinzona is een lekker rustige stad met een Bourgondisch klimaat, leuke bezienswaardigheden met als hoogte punt de 3 kastelen welke op de Wereld erfgoedlijst staan. Een bezoek welke dan ook meer dan de moeite waard is. Na deze lange fietstocht van vandaag zijn we na ongeveer 40 km terug op de camping met de nodige zadelpijn.
Nadien een lekker middagdutje om a) de zadelpijn te verzachten b) de inspanningen van de fietstocht te bekomen en c) uitgerust te zijn voor een avondje kaarten met Laurens en Robert-Jan. Nee een welverdiende rust was zeker nodig om de avond weer goed door te komen.
Op het moment van schrijven van dit verslag zijn wij een dagje naar Fox-town geweest om de regen te trotseren welke vandaag weer over ons valt. Fox-town ligt in de plaats in Mendrisio vlakbij de grensovergang met Italie en is een shopping-outlet van gerenommeerde merken. Alle reden dus om eens te kijken war er allemaal onderdak zit, Merken als Gucci, Dolce en Gabbani, Tommi Hilfinger, Esprit, Nike, Puma, Replay, Diesel en zo kan ik nog een lijst van zeker 40 merken opnoemen zitten onder een dak. Een leuke welke afwisseling op deze regenachtige dag. Uiteindelijk heeft Laurens nog een mooi shirt gescoord, Robert-Jan een shirt en wat t-shirts en Inge een paar hempies. Al met al een lekkere dag.
Als we terug komen op de camping is de regen ondertussen verdwenen maar heeft de temperatuur nog niets extra’s voor ons in petto.
Vanavond lekker rustig in de caravan, beetje lezen, kaarten en dit verslag schrijven. Nee al met al toch nog weer een nuttige avond.
Dit is hem weer voor vandaag, nog even wat leuke foto’s uitzoeken en dan opladen op de site
Groeten en tot later
27 Juli 2011 - 20:15
Jeanet:
hallo vakantiegangers !
Goed om te lezen dat jullie je goed vermaken en toch ook nog enigszins iets inspannen. Goed bezig hoor !
Hier alles ok, drukker met de buitenplantjes ontdoen van het water dan het geven van water.... maar de vooruitzichten zijn ook voor hier wat beter. Vanmiddag zelfs nog lekker even in het zonnetje in de tuin gezeten zowaar ! Geniet nog lekker even !