De kop is er af, we zijn nu echt begonnen
Door: Henk Jan, Marga & Laurens
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
22 September 2011 | China, Nanjing
Na 2 metro stations uitstappen en hetzelfde ritueel, georganiseerd verlaten niet alleen heel erg veel chinezen, maar ook veel buitenlanders de trein. Het valt op dat je hier niet opvalt als buitenlander.
Vanaf het metro station een korte wandeling,ca 500 meter en we zijn bij het kantoor gebouw. Met de lift naar de 18de verdieping. Het ontvangst is hartelijk, met oude bekenden worden handen geschud, even bijgekletst en wat herinneringen opgehaald. Als dank voor onze komst mogen we onverwacht aan de gehele verdieping even in het kort komen vertellen wat we gaan doen, uiteraard moeten we onszelf allemaal ff voorstellen en ga zo maar door, heel erg hartelijk allemaal.
Om 10.00 uur begint uiteindelijk het programma met een presentatie voor alle betrokkenen, dit is dus niet alleen met de key-mensen van kantoor hier in Nanjing maar ook alle andere betrokken key-players vanaf de fabriek aan de andere kant van de stad (ca 30 km verderop) maar ook mensen uit Shanghai en Xinghuo.
Na dit ochtend programma onze eerste lunch in de kantine van het kantoor gebouw, de foto welke ik gisteren heb geplaatst spreekt denk ik voor zich. In de middag beginnen we met onze eigen workshops en meetings. Na een lange vermoeiende dag is het dan uiteindelijk om 7 uur tijd om richting Hotel te gaan. Een goed gevoel na vandaag, hopenlijk gaat dit de komende dagen zo blijven.
Diverse plannen waren er voor vanavond, uiteindelijk is besloten om, volgens de chinezen, het 6 na hoogste gebouw ter wereld te bezoeken en op de 78ste verdieping in de bar hiervan te gaan genieten
Met de metro in 10 minuten op plaats van bestemming, eenmaal aangekomen moet ik eerlijk zeggen, het uitzicht is adembenemend mooi, geweldig uitzicht over Nanjing by night en de ambiance welke is gecreeérd mag er ook zijn. Na een uur besluiten we om een restaurant op te gaan zoeken, we besluiten om dit lopend te gaan doen en neit per metro. Lopend terug richting hotel komen we diverse restaurants tegen echter ze zijn allemaal gesloten. Na een behoorlijke lange wandeling zijn wet terug bij het hotel en komen tot de ontdekking dat na 21.00 uur geen restaurant meer open is en we dus nu moeten anticiperen op de omstandigheden. Wat is er nog open voor iets van voeding, uiteindelijk vinden we nog een KFC, okee het is niet wat we zochten maar we hadden in ieder geval maagvulling. Na wat frites en één of andere slappe “hamburger” zoeken we nog even of er nog meer te doen is. Er is nog wat nachtmarkt op het station van de metro maar dan hebben we het ook wel gehad. Nee er is hier weinig tot niets te beleven na een uur of 10 s’avonds.
In het hotel komen we nog wat collega’s tegen elders uit Europa en Nederland. Uiteindelijk kom ik de man met de hamer tegen, verwonderlijk na de afgelopen dagen................ nee mijn gevoel zegt van niet.
Na een geweldige nachtrust word ik, ongewoon voor mij, gewekt door de wekker. Na een lekkere douche en een goed ontbijt tijd om weer aan de slag te gaan. Omderweg naar kantoor nog ff wat plaatjes schieten.
Groeten voor nu en tot een volgende keer.
22 September 2011 - 18:09
Jeanet:
Heee HaJee
Heel veel succes in het verre oosten.
Leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven van al je belevenissen !
Geniet ervan ennuh tussen de bedrijven door ook nog wat werken he ...:-)