Weekend in Nanjing (zaterdag)
Door: Henk Jan
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
26 November 2011 | China, Nanjing
13 % van de chinese vrouwen probeert op naaldhakken te lopen (13 % van 1,2 miljard (169 miljoen)) en slechts 1 % kan er echt goed op lopen ( = 16,9 miljoen vrouwen)
Vandaag zaterdag zijn we met z’n allen om 11 uur begonnen, Klaas en Frank hadden het nog slecht na hun nachtelijke wat langere verblijf in downtown 1912 district.
We zijn met de metro richting Xuanwu Lake Park gegaan voor een heerlijke ontspannen wandeling door het grootste park van Nanjing. Lekker flannerend bij een temperatuur van rond de 20 graden is dit echt GENIETEN met hoofdletters
Na een wandeling van een paar uur besluiten we aan het eind hiervan om de Tranquil City-Wall of the Ming dynasty te beklimmen en beozeken, een indrukwekkende vesting van rond de 1300 meter. Na deze indrukwekkende muur en de onderweg bezochte musea gaan we richting de stad. Onderweg komen we nog een interessante tempel tegen die we niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. We krijgen bij de ingang wirook staafjes om aan te steken en dit laten we niet aan ons voorbij gaan (stinken doet het wel eerlijk gezegd als je teveel bij elkaar hebt).
Onderweg naar downtown old city nog even weer een bezoek aan het intercontinental hotel om de op het 6-de hoogste gebouw ter werled vanaf de 78ste verdieping te bekijken. Helaas valt er vandaag weining te zien vanwege de grote hoeveelheid SMOG vandaag.
Als het langzaam ricting einde middag loopt begint ook de maag zich te roeren en besluiten we eens een keer op en van de straat te eten. De stokjeskip waren wel lekker echter de andere gerechten konden we de smaken niet thuis brengen, maar goed het was vulling wat de maag deed stillen.
Hierna door naar de Confusius tempel, een indrukwekkend complex waar Confusius zelf goedkeurend rondkijkt. Nee zonder gekheid een absolute aanrader als je een keer de kans hebt Nanjing te bezoeken. Na deze tempel nog wat rond gelopen door luxe en “minder” luxe winkelstraten alvorens we besluiten om met de boot een grachtemrondvaart te maken over een verlichte route. Ook dit is erg leuk om te doen ondanks dat ik mij een echter tourist voelde. Toch is het leuke om een verlizhcte vaarroute te doen door een deel van najing waar je normaal niet snel naar toe zou gaan.
Na deze route besluiten we om via de FUZIMAU brug (of zoals wij zeggen Poesiemauw brug) langzaam terug te lopen in de richting van de metro.
Onderweg nog heerlijk gegeten in een van de vele restaurants waarbij we allemaal een verschillend gerecht eten wat uitstekend smaakt. Als wij weg willen gaan we nog ff een blik werpen op de bovenste verdieping en weten niet wat we zien, honderden computers met jeugd wele gamen tegen elkaar, zoiets hadden we nog nooit gezien.
Uiteindelijk sluiten we de zaterdag vroeg in de avond af om onze voeten rust te gaan geven om zondag weer fit aan de dag te kunnen beginnen.
Het is nu zondagochtend, nog even dit verslag op de website en dan lekket ff in de GYM aan het sporten voordtst we weer op stap gaan.
Voor nu
Ni Hao
Henk Jan
Quizvraag:
Beijing (Peking) is op dit moment de hoofdstad van China, welke andere stad was hiervoor hoofdstad van China???
27 November 2011 - 15:44
Laurens:
haha ik ben weer de 1ste,
nouja leuke verhalen/ foto's
quizz: hangzhou :) -
27 November 2011 - 15:45
Laurens:
ooops nanjing natuurlijk :)