The first days back in Nanjing - Reisverslag uit Nanjing, China van Henk Jan, Marga & Laurens Grobbe - WaarBenJij.nu The first days back in Nanjing - Reisverslag uit Nanjing, China van Henk Jan, Marga & Laurens Grobbe - WaarBenJij.nu

The first days back in Nanjing

Door: Henk Jan

Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens

12 Oktober 2012 | China, Nanjing

We zijn de woensdag weer begonnen waarvoor we kwamen, workshops, workshops en nog eens workhops. De dag was weer voorbij voor je er erg in had. Aan het einde van de dag blijkt ook dat we redelijk lang hebben doorgewerkt en we nog moeten zien of we een restaurant binnen komen. Ff snel de spullen naar het Hotel en aan de wandel. We besluiten in de buitenlandse hoek een restaurant te vinden daar deze over het algemeen langer geopend zijn. We komen terecht bij Himalaya een Nepalees/Indiaas restaurant, weliswaar na 2 keer weglopen en onderhandelen krijgen we een van de gereserveerde tafels welke we niet gereserveerd hadden.

Het eten is erg goed, Naan, chicken curry, lamb curry, roasted chicken, spinazie met kaas en lamb, spinazie met kip, curry vegetable en ga zo maar door, allemaal prima voor elkaar. Ook de discussie aan tafel is fenomenaal, er werd opeens een stelling gedropt of je gelooft in de evolutie theorie of in de schepping. Er ontspint zich een geweldig spektakel waarbij uiteindelijk de dinosaurus heeft overwonnen, de conclusie van Ronald was nl dat de Dino miljoenen jaren heeft geleefd en de mens nog maar net aanwezig is. Op de vraag hoe men er over 100 jaar over zou denken waren we eensluidend. Ff Googelen zullen ze dan wel zeggen. Nee een geweldige avond, veel gelachen en de rest laten we maar in het midden……………..het smaakte allemaal prima.

Aan het ontbijt op donderdagochtend blijkt dat Klaas en ikzelf als enige de hele nacht door hebben geslapen, de rest heeft een paar uur wakker gelegen, normaal heb ik hier ook last van de 2de nacht maar gelukkig ben ik hiervan verstoken gebleven.

De dag is druk, een overvolle agenda, en in 2 van mijn ochtend workshops alleen maar mensen welke Chinees spreken, wat ben ik weer blij met Pang, mijn tolk. Tussen de middag heb ik wederom een supermarkt bezocht voor broodjes want ik ben helemaal klaar met de gaarkeuken onder in de parkeergarage. Samen met Frank nog ff langs de rivier gelopen en in het park, van een heerlijk 26 graden zonnetje genieten en de broodjes genuttigd, een welkome afwisseling. De middag is druk maar ook weer niet, 1 workshop schitteren de mensen door afwezigheid, niets nieuws onder de zon echter om dit nu het laatste bezoek van dit jaar te doen. Niet verstandig want ze missen een heleboel training en informatie. Ook met het oog op Go-life per 1 January 2013.

Als we kantoor verlaten is het al donker, het begint op dit moment om 17.30 uur (lokale Chinese tijd) donker te worden. Het is buiten een aangename temperatuur en heerlijk om weer ff buiten te lopen.

We besluiten om ergens ondergronds bij de metro te gaan eten, lekker luchtig en Chinees betekent dit. Het eten is niet geweldig, de eerste ronde is niet goed, deel 2 is iets beter en het bier is NIET koud. Gaat op de non-compliance restaurant lijst
Nadien besluiten we een afzakkertje te nemen in het Nanjing Greenland financial Center, 450 meter hoog, het 6 na hoogste gebouw ter wereld. Een fenomenaal uitzicht van Nanjing by night. Temeer daar het vanavond zowaar een heldere lucht is. We vermaken ons prima, ook met de Chinese bobo’s om ons heen welke wijn aan het drinken zijn alsof het bier drinkende jeugd is, ze gooien de een na de ander in een keer achterover en de ober kan de flessen niet aanslepen. Het resultaat is dat wij enorm veel plezier hebben, helemaal als ze allemaal met steun aan elkaar de bar op de 78ste verdieping verlaten. Ook worden de plannen voor het weekend besproken, een deel wil eigenlijk naar Beijing maar ziet 11 uur treinreis in 2 dagen niet zitten, een ander wil in Nanjing blijven en nog een deel wil eigenlijk wel naar Shanghai. Alles word op een rijtje gezet echter een duidelijke beslissing word niet genomen, tenminste niet door de hele groep. De Beijing expeditie gaat, vanwege de treinreis en de finish van de Ronde van Beijing op het plein van de hemelse vrede voor de verboden stad, NIET DOOR. Das tenminste een beslissing. Nanjing blijft bij zijn keuze en Shanghai blijf ik als enige over. Om nu alleen 2 dagen naar Shanghai te gaan, nee. Voorlopig blijven we in Nanjing het weekend.
Ik probeer vanavond op de stapavond nog ff of er iemand nog 1 hele lange dag naar Shanghai wil gaan, we will see. To be continued.

Voor nu zeg ik, Ni Hao wij gaan bijna weekend vieren
Henk Jan