I love IT
Door: Henk Jan
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
14 Februari 2013 | Spanje, Parets del Vallès
Vanuit Granollers met de trein naar Barca is een kleine 35 minuten. Tijdens de treinreis krijgen we bericht dat onze vlucht is geannuleerd en dat wij wel zullen worden geinformeerd als er een oplossing is gevonden, sit en nu............?? na ja afwachten en het thuisfront informeren dat de mogelijkheid bestaat dat de terugreis toch iets anders gaat verlopen.
We stappen uit op Pr. R Garcia om van hieruit door te wandelen naar Play de Catalunya alwaar wij de beide mannen zullen ontmoeten. Om er zeker van te zijn dat we goed lopen vraagt Rick aan een lueke blonde Spaanse de richting. En lopen maar at onze blondine heeft gezegd, welnu na 20 minuten lopen nog maar eens gevraagd want het playa kwam niet echt dichterbij, lang verhaal kort, we liepen dus de verkeerde kant op, Spaan, BLOND............... alle ongenuanceerde opmerkingen passeren de reveu.
Aangekomen op de punt van de Ramblas/Playa de Catalunya worden we op sleeptouw genomen voor een wandeltour door oud barcelona, er word veel over de historie verteld en we zien de mooiste gebouwen, huizen, kathedralen en alles wat Barca te bieden heeft. Nee we worden getrakteerd op een stukje Barca waar wij nog niet eerder van hebben gehoord, zelfs op het hoogste punt van barca zijn we geweest, 16,7 meter boven NAP.
Tussendoor maken we ff eens top in een traditionele biertent ergens in een achteraf straatje, heerlijk tentje, prettige ambiance en goed gemutste mensen, en dan niet alleen catalanen. Van hieruit lopen we verder door de nauwe steegjes en komen uiteindelijk terecht bij Paretta het oudste en beste vis restaurant van Barcelona.
Bij de ingang moet je bij de toonbank de verse vis uitkiezen welk eje wilt gaan eten, het word vervolgens gewogen en in porties verdeeld. Na dit alles mogen we aan tafel gaan zitten en gaat de vis etc naar de keuken. Er word een flesje wijn afgeleverd en het grote genieten gaat beginnen, I love IT.
We zitten echt te smullen van alles wat voorbij komt, schelpdieren, kleine kreeft, zeeduivel, calamaris en nog een paar soorten. Fenomenaal gewoon zoals dit bereid en smaakt. Na dit festijn wandelen we langzaam terug in de richting van de Rambla alwaar de heren ons nog naar een Cocktail bar brengen om nog een laatste afzakkertje te nemen. Om 00.30 uur besluiten we een taxi terug naar huis te nemen want we kakken langzaam in elkaar.
Uiteindelijk om 1 uur in het Hotel en hoognodig tijd om te gaan slapen.
Vanochtend op kantoor hebben we een andere vlucht aangeboden gekregen, we vliegen donderdagavond laat terug, consequentie is dat er een mogelijkheid bestaat dat wij niet meer thuiskomen. We weten niet of de trein nog zover gaat dat we het zullen redden.
Ook de weersvoorspellingen werken niet in ons voordeel dus we gaan het allemaal wel zien. Gelukkig zijn er rond Schiphol hotels genoeg dus mogelijkheden genoeg.
Dit is hem weer voor nu.
Ola