Boot, vrijheid, museum en strijkijzer
Door: Henk Jan & Marga
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
14 November 2014 | Verenigde Staten, New York
Zekers maar als je voeten zo “verrot” zijn moet je toch je plannen bijstellen dus dat doen we dan maar. Eerst maar eens uitgebreid relaxen en wat drinken, ff tukkie, douchen en uitgebreid eten. Als we op de klok kijken na dit alles is het wat ons betreft bedtijd. We hebben eigenlijk wel een volle agenda voor morgen, en dat tijdens je vakantie, ahum. Nee, vol valt best wel mee maar je weet niet hoeveel tijd je overal voor nodig bent.
Na 2 nachten NH hotel gaan we vanochtend door naar Nyma Hotel, een ander district more downtown in een andere buurt. Uitchecken en via 5 Avenue, links af t/m 32 Street West en dan nog ff rechts af. We zijn vroeg dus vragen of de koffers in de opslag mogen zodat we de dag kunnen beginnen met ons programma, het is 9 uur, maar tot onze verrassing is de kamer beschikbaar. Ff snel alle spul naar de 15-de verdieping en gaan met die banaan.
Met de metro laten we ons afzakken naar Battery Park, rit van een kleine 35 minuten.
We gaan met de boot naar Liberty Islands en aansluitend naar Ellis Islands. In een zonnetje met en temperatuur van 17-18 graden vertrekken we naar Liberty, we hebben veel te warme kleren aan, op het bovendek 25 minuten op het water, breekt ons langzaam het zweet uit. Onderweg mooie plaatjes maken van downtown Manhattan en uiteraard de bronzen dame, ze staat er nog steeds heel parmantig bij. Groen van de oxidatie maar eigenwijs als altijd. Nee, dit is er weer een die we kunnen bijschrijven. Op Liberty Islands nog wat leuke plaatjes schieten, een zonnig kop koffie, en vooral relaxen en genieten van het mooie weer.
Op Ellis Island is het meer binnenwerk, museum met uitleg over de eerste opvang van die mensen uit den vreemde die USA in de basis hebben gemaakt hetgeen het nu is. Best leuke materie als je erin geïnteresseerd bent, maar bij deze temperaturen met verkeerde kleding de concentratie vasthouden van de Audio tour, nee dat gaat eh niet worden vandaag.
Als we terug zijn in Battery Park, eerst ff een broodje bij Subway, vers bolletje met datgeen wat je er op dat moment op wilt hebben. Heerlijk in het zonnetje zitten we hiervan te genieten en dat met de Wallstreet Bull in onze nek. Toch nog ff een blik op Wallstreet en dan met de metro verder.
Na een kleine 30 minuten metro stappen we uit op 23rd Street om het strijkijzer te bekijken. Best een indrukwekkend gebouw zo midden in de stad op een vreemde plak, zeg maar net naast Madison Avenue Park. Een rustig terras midden in de stad lonkt om even te genieten van alles wat er om je heen gebeurt. We lopen lekker verder na 20 minuten zitten en gaan langzaam terug naar 32 Street. Best een hele wandeling moeten we bekennen. Maar ach wat je onderweg allemaal tegenkomt is het best wel relaxed.
Na een heerlijke ontspannen douche op de kamer en ff helemaal niets gaan we ons laatste object van vandaag beklimmen, Empire State Building. Eigenlijk is dit is iets om morgen voer te gaan schrijven.
To b e continued
Groet uit NYC
P.s.
Ik kan nog steeds geen foto's opladen ondanks............... nou ja laat maar. dit houden jullie tegoed