Empire state en fietsen.
Door: Henk Jan & Marga
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
15 November 2014 | Verenigde Staten, New York
Als we terug gaan naar gisteren hebben we een geweldige dag gehad. Warm, verbrand koppie en heel erg veel gezien, en dat allemaal op de fiets. Een kleine 40-45 km denken wij te hebben gefietst.
Vanuit ons hotel op 32st Street met de metro en lopen naar West 480 57 Street.
Als we de fiets hebben gaan we allereerst naar Central Park, het ligt per slot van rekening om de hoek waar we nu staan. Het is relaxed in het park, mensen joggen, fietsen, wandelen etc. De kleurenpracht van de natuur is overweldigend helemaal met de NY skyline op de achtergrond. Wat opvalt, zijn de stoplichten op de fiets en jogging paden, echt Amerikaans. Wat ook opvalt zijn glooiingen in dit landschap, af en toe echt ff terugschakelen en vol op de pedalen, vieze pukkeltjes om het maar zo te zeggen. Maar goed we maken ene schitterende fietstocht door een even zo mooi park.
Vanuit het park willen we richting Brooklyn bridge, op het oog een klein 12-15 kilometer, We fietsen eerste maar eens stroomafwaarts langs de Hudson river. Bij 34 West gaan we de stad weer in om ook ff te kijken waar de bus vertrekt, dit is nl geen busstation maar langs de weg. Doorfietsen naar 30street en afzakken richting 2nd en 3rd Avenue. Dit werd een uitdaging op zich WANT we hadden geen rekening gehouden met VETERANS DAY, 5th Avenue was van vroeg tot laat geblokkeerd voor parades en nog eens parades. Iets terug en via 6th zover mogelijk zien te komen. Uiteindelijk kunnen we door de parades oversteken en komen richting Brooklyn Bridge, het fietsen geeft een schitterend beeld van het leven in NYC. We bereiken uiteindelijk Brooklyn Bridge rond 13.00 uur en zijn een van de vele toeristen.
We fietsen langzaam deze hele gemene klim omhoog. Halverwege afstappen om foto’s te maken en te genieten van de skyline. Eenmaal aan de overkant tijd voor lunch.
Downtown Brooklyn ff een heerlijk Amerikaanse lunch, Hotdog + French Fries en een Coke. En dit allemaal omdat er gewoonweg niets anders te krijgen was. Na deze lunch terug richting beginpunt van hedenochtend, tenminste we maken een aanzet. Wederom Brooklyn Bridge over, toch nog wat foto’s van de andere kant fietsen maar weer. We steken eerst over richting Hudson om langs de rivier de eerste km te maken. Bij 44rd Street gaan de we stad weer in richting 6th Avenue, we willen ff zien waar de Amerikaans schulden thermometer op dit moment op staat. Daar de Public Library vlakbij ligt gaan we hier ook ff langs MAARRRRRRRRRRRR, Veterans day parades maken dat vanwege dit fenomeen de Library gesloten is. We fietsen maar terug naar 7th Avenue en gaan verder terug richting 57 Street het vertrekpunt van hedenochtend. We slalommen door het verkeer als echte ervaring New York Bikers.
AL fietsende maakt HaJee een filmpje hoe we door het verkeer heen komen, met alles er op en eraan.
Terug bij de fietsverhuur zijn we moe maar voldaan, we hebben een kleine 40-45 km gefietst en heel, heel erg veel gezien. Nog ff met de Metro terug naar 32 Street en tijd voor een douche en een borrel. Ff alles van ons af laten glijden en even verwerken. S’ avond eten we een heerlijke Angus Steak in een local Brewery. Een dag om door een ringetje te halen.
Groet en tot in Washington DC
HaJee en Marga
15 November 2014 - 06:48
Erik:
Ik wordt al moe al ik alles lees pff