Laatste keer naar BioMedicals in Exton PA?
Door: Henk Jan
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
01 Februari 2018 | Verenigde Staten, Exton
Anyway eerst maar eens weer richting Amsterdam Schiphol International Airport (AMS) met Blauwnet (de nieuwe naam van het Arriva vechtdallijntje) en de Nederlands Spoorwegen (NS) om uiteindelijk met KLM naar John F Kennedy International Airport in New York te vliegen.
Treinreis loopt weer als vanouds en met een kleine 1,5 uur reistijd ben ik dan ook op Schiphol. Nadat ik mijn collega, Telina, heb gevonden die deze trip meegaat, ff inchecken, douanecontrole en richting lounge voor de broodnodige koffie met ontbijt. Als vanouds is het hier prima toeven en van alle gemakken voorzien alleen is het weer heel erg druk. De laatste maanden vind ik het sowieso veel drukker op a) vliegvelden en b) in de lounges maar ook in de treinen en op de weg. Je kunt zien dat het wereldwijd beter gaat met de economie. Ik kan me de crisis nog herinneren waar destijds de serene rust op Schiphol een verademing was vergeleken met nu, maar goed die crisis willen we ook niet weer dus we moeten het maar nemen zoals het is, per slot van rekening is dit een luxeprobleem, ach wij zijn Nederlanders en willen wat te klagen hebben, toch……..!!!!!!
Boarden bij KLM is altijd een appeltje eitje vergeleken met Delta, geen vragen stellen over van alles en nog wat, geen handbagage wat 5 dubbel gecontroleerd wordt, nee gewoon boardingpas scan en aan boord. Eenmaal aan boord wordt mijn jas weer keurig aangenomen en opgehangen door de Stewardess, drankje erbij en verder installeren voor de vlucht. Nog even wat verfrissende doekjes over handen en gezicht en we kunnen gaan.
De Captain geeft aan dat de vlucht vandaag een erg lange zal worden vanwege de hoeveelheid tegenwind en de drukte in het luchtruim. We vliegen deze keer niet de gebruikelijke route over Engeland, Ierland en dan beginnen aan de oversteek via IJsland en dan bij Halifax weer aan land zeg maar met een boogje, nee deze keer is het meteen onder Engeland door met een grote Oceaan oversteek, een rechte lijn naar New York. Prima wat mij betreft de zwemvesten liggen onder de stoel.
Als we eenmaal in de lucht zijn wordt er weer een heerlijke maaltijd geserveerd, de verzorging bij KLM is wederom goed in Businessclass. Als ik een film heb gekeken probeer ik wat te gaan slapen, gelukkig kan ik 2,5 uur rechtuit liggen en slaap zowaar. Volgens mijn collega voor mij heb ik zelfs liggen snurken. Maar goed dat de meeste een noice reduction koptelefoon op hebben gehad denk ik dan maar. Maar wat zal het, ik heb lekker geslapen
01 Februari 2018 - 20:14
Jeanet:
Succes met de laatste loodjes !