Beautiful SUN is shining
Door: Henk Jan
Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens
27 Februari 2014 | Verenigde Staten, Augusta
Laten we eens even terug gaan naar de dag van gisteren, de avond en de ochtend op deze mooie donderdag.
De middag van gisteren was er een van vallen en opstaan. Niet vanwege het werk ware het niet dat de WIFI verbinding om de paar minuten uit viel. Na veel over en weer gebel met de IT dienst hier lokaal eindelijk een monteur. Conclusie was na ongeveer 1 ½ uur, er zijn teveel gebruikers op een te kleine bandbreedte. Dit resulteert erin dat er donderdagochtend ergens een nieuwe router geplaats moet gaan worden meer veel meer bandbreedte. Het zijn natuurlijk niet alleen onze laptops welke hierop draaien maar ook de mobiele telefoons en tablets. Nee wat dat betreft hebben we equipment bij ons wat erg overdadig is. Toch concluderen we aan het eind van de dag dat het best wel een goede dag is geweest.
Voor we naar huis gaan ff afstemmen over de avond. Een deel van de groep wil eerst naar de Applestore en de rest naar het hotel. Wel spreken we af om s’avonds samen aar Hooters te gaan.
Nu ken ik Hooters nog vanuit Sao Paulo en Singapore. Beeldschone dames in hele strakke te kleine kleding op rolschaatsen welke je bedienen. Het eten is voor het grootste deel kippe pootjes is ongeveer 19 smaken en met of zonder bot. Verder de gebruikelijke chips, unnionrings etc. typical American Style.
Welnu Hooters in Augusta is dus werkelijk niet vergelijkbaar met Sao Paulo en Singapore. Allereerst zijn dde dames niet op rolschaatsen, wat wij een gemiste kans vinden, ook hebben ze niet die vriendelijkheid die je gewent bent vanuit dit concept. Toch zie je dat de American people dit wel leuk vinden, waar ze de fun vandaan halen hebben wij niet kunnen ontdekken maar toch.
Ach het eten was laten we zeggen maagvulling, drinken was wel op temperatuur alleen weer veel te veel ijsblokjes, de entourage was leuk maar America, de dames niet echt vrolijk, en wij hebben ons ondanks alles er snel doorheen geslagen om weer terug te keren naar het hotel. Nee dit was niet die avond die wij van te voren hadden verwacht. Maar alla we hebben nog heel wat dagen te gaan dus komt het ongetwijfeld goed.
Terug in het Hotel zijn er weer een paar teamleden gearriveerd. Ff bijkletsen dan maar onder het genot van………….. Uiteindelijk duik ik op tijd mijn bed in om te proberen wat nachtrust in te halen.
Als ik in de ochtend wakker word blijkt dat ik tot iets na 7 hebben liggen snurken. Ik voel me dan ook heerlijk uitgerust en zie de dag van vandaag met volle vertrouwen tegemoet, he dit geeft de burger moed!!!!!! Als ik dan ook nog de zon op zie komen kan wat dat betreft mijn dag niet meer stuk.
Na het ontbijt weer richting de plant. De security is deze ochtend erg lastig en we komen maar niet zomaar binnen deze keer. Een nieuwe security officer met waarschijnlijk eigen regels want het duurt een kleine 40 minuten voordat we als team naar binnen kunnen. Nu moet je voorstellen dat je er met 12 man staat, reken dit maar eens uit in verloren uren, is toch een hele kostenpost. De site manager is dan ook not amused, er kwam nog net geen rook uit de oren na het aanhoren van dit hele verhaal.
Eenmaal weer gesetteld en een plekje bevochten kunnen we weer aan de slag met hetgeen waarvoor we zijn gekomen. Na een gezamenlijk meeting als team met de lokale verantwoordelijken over het hele cut-over weekend zetten we de puntjes ff op de i.
Tussendoor word daadwerkelijk het Wifi netwerk vervangen en zitten we dus een tijdje zonder enige verbinding. Geeft ons de tijd om ff buiten in het zonnetje te genieten op alles wat ons te wachten staat.
De lunch is er deze keer eentje salade met een garlic dressing, een hele vette met veel kaas belegde lasagna, een een hele dikke caloriebom in de vorm van chocolate cake. Ik houd mij maar bij de salade en neem een banaan uit de dagelijks gevulde fruitmand. Nee dan toch maar liever een sandwich ondanks dat deze 5 dubbel belegd is.
Dit was hem weer voor nu, howdy en tot het volgende verslag
Henk Jan