De eerste dagen - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Henk Jan, Marga & Laurens Grobbe - WaarBenJij.nu De eerste dagen - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Henk Jan, Marga & Laurens Grobbe - WaarBenJij.nu

De eerste dagen

Door: Henk Jan

Blijf op de hoogte en volg Henk Jan, Marga & Laurens

23 Januari 2019 | Singapore, Singapore

Na het relaxen en het geven van rust aan mijn voeten ben ik toch maar weer op pad gegaan. De historische Botanische Tuinen van Singapore met het National Orchideeën museum zoals het officieel heet. Als ik in de richting van de tuinen loop heb ik toch regelmatig botsing op het voetpad, en waarom: ik kan er nog niet aan wennen dat alles precies andersom is als in Nederland. Ze rijden niet alleen aan de verkeerde kant van de weg ze lopen ook aan de verkeerde kant van de weg, vanuit mijn perspectief gezien uiteraard. Nee de regelmatige over en weer boze blikken doen het nog steeds goed, hahaha.

De Botanische tuin is echt een must om te zien, de overweldigende natuur, de rust die dit prachtige park geeft, even geen auto of bus of scooter geluiden, genieten van de stilte. Als ik verderop het park inloop, net voor de orchideeën ingang is er een behoorlijk lawaai van dichtbij, het blijkt dat de Sing-a-song finale van Singapore in de tuinen word gehouden en net is begonnen. Tjee de rust is verstoord. Dan maar niet naar de orchideeën en naar de andere kant van het park, en ik moet eerlijk bekennen je moest een behoorlijk stuk om de muziek niet meer te horen. Maar goed het is uiteindelijk gelukt en genieten van de stilte was toch wel ff lekker.

Als het lichtjes begint te regenen loop ik terug naar mijn hotel, ik voelde me toch al een uitgeknepen citroen door de hoge luchtvochtigheid dus dat hele kleine beetje water maakt ook niet meer het verschil. Op de kamer ff de airco aan om af te koelen, douchen en schone kleren aan, de oude kunnen drogen.

In de avond nog ff een korte wandeling over Orchard Road alvorens te gaan eten. Orchard blijft een begrip in Singapore en dat is ook te zien aan de hoeveelheid mensen, zien en gezien worden. De een is nog “mooier” opgedirkt dan de ander, en over smaak kun je twisten, waarvan akte.

Als ik eenmaal terug ben op de kamer nog ff met het thuisfront bellen en naar bed. Zoals altijd is de 2de nacht voor mij een probleem, en zo ook deze keer weer. Om 4.30 uur wakker, blijven liggen is het devies, met nog wat dommelen en korte slaapjes ben ik er om 6 uur klaar mee. Om 6.30 u aan het ontbijt, rustig mijn spullen pakken en iets eerder dan gepland ga ik naar kantoor. Met het openbaar vervoer ben ik in 45 minuten op plaats van bestemming. Daar ze verhuisd zijn naar een nieuwe kantoren complex moet ik nog wel ff zoeken waar ik moet zijn maarrrrrr uiteindelijk gelukt.

Pasje ligt klaar(hebben we ook wel eens anders gezien) en kan meteen naar binnen. Na de diverse handen te hebben geschud, diverse praatjes over en weer kunnen we na een uur meet en greet beginnen waarvoor we kwamen. Leuk om iedereen weer te zien. De werkdag is er een van velen en is ook snel achter de rug, voor een eerste dag geen slecht gevoel aan overgehouden.

Rond 19 u arriveren mijn collega’s, na een snelle check-in halen we eerst openbaar vervoer bewijzen en gaan daarna eten. Ze hebben een lange reis achter de rug en derhalve geen andere zaken op de agenda.

De dinsdag is een werkdag als vele deze 2 weken, zorgen dat ik zoveel mogelijk kennis overdraag aan mijn collega. Intensief maar geeft een voldaan gevoel. De Singaporese collega’s nemen ons mee voor een lunch in een Japanse Sushi tent, I love IT, tjee wat heerlijk gegeten.
Eenmaal terug in hotel besluiten we richting Chinatown te gaan vanwege het snel dichterbij komend Chinees nieuwjaar, het jaar van het varken. En dat laten ze niet ongemerkt voorbij gaan, het is alle varkens wat de klok slaat. Ook als we dieper Chinatown ingaan is het leuk om te zien hoe de mensen dit uitdragen. Voor de rest is Chinatown zoals je het verwacht, heel erg veel klein winkeltjes, heel veel mensen, heel veel vreemde geuren, voedsel wat er niet uitziet en wat vooral opvalt HEEL erg veel politie, waarom……..? wij spreken geen Chinees dus kunnen dit niet beantwoorden, hebben wel zo onze gedachten.

De woensdag bij het ontbijt zit een van mijn collega’s, die al ziek binnenkwam, er erg slecht uit. Heeft koorts, heel slecht geslapen dus hij blijft achter in het hotel, nog wel even paracetamol en vitamine rommel gescoord en met z’n 2-en gaan we naar kantoor. De ochtend is om voor je het weet, de lunch is ditmaal in een Chinees restaurant. Een feestje als ze beginnen met een traditie welke alleen rond Chinees nieuwjaar beschikbaar is. Er word een grote rode schaal (foto) op de tafel gezet met allerlei ingrediënten. De serveerster gooit er van alles op en zegt iedere keer iets als ze dat doet. Met de hele lange chopstick die we hebben gekregen moeten we met 88 personen de bak gaan omroeren en tegelijkertijd een wens doen, welke dan volgens de Chinese traditie uit zou moeten komen. Moet wel zeggen dat het heerlijk heeft gesmaakt. Na de lunch werken en voor jet het weet is de dag om.

We avond wandelen we een kilometer of 4 door de Botanic garden terwijl het donker word. Met de metro richting Little India om daar wat rond te lopen en te eten. Rond 23 uur terug in het hotel. De voeten willen wel weer rust en een nachtrust is welverdiend. Het is nu donderdag ochtend, net op kantoor, nest story to follow coming days.

Groeten uit Singapore
Henk Jan